Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Google Docs..ένα εργαλείο που προτρέπει τη συνεργασία!

Το Google Docs είναι ένα δωρεάν λογισμικό της Google. Δε χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα στον υπολογιστή σου, αφού είναι διαδικτυακό λογισμικό. Το μόνο που χρειάζεσαι για να το χρησιμοποιήσεις είναι ένα λογαριασμό gmail.
Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, φόρμες, παρουσιάσεις καθώς επίσης και σχέδια. Το σημαντικότερο όμως απο όλα είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα να εργαστείς πάνω σε αυτά σε πραγματικό χρόνο μαζί με άλλους συνεργάτες. Επίσης σου επιτρέπει να αποθηκεύεις αυτόματα το υλικό σου και έτσι μπορείς οποτεδήποτε, οπουδήποτε να έχεις πρόσβαση σε αυτό απλά με μία σύνδεση στο διαδίκτυο.


Πως να το χρησιμοποιήσω στην εκπαιδευτική διαδικασία;


  • Μπορείτε να προωθήσετε τις συνεργατικές και άλλες δεξιότητες των μαθητών/τριών σας ζητώντας τους να ετοιμάσουν συνεργατικά εξ αποστάσεως μία παρουσίαση που αφορά ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.
  • Μπορείτε να δημοσιεύετε ανακοινώσεις σχετικά με εργασίες που πρόκειται να αναθέσετε καθώς και να παρακολουθείτε τη πρόοδο των μαθητών σας μέσω μιας διαδραστικής διαδικασίας. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να δουλεύετε και να επεξεργάζεστε ταυτόχρονα μια εργασία με τους μαθητές σας ώστε να τους παρέχεται βοήθεια ή διευκρινίσεις, όπου απαιτείται, με σχόλια. 
  • Μπορείτε να κατασκευάσετε κουίζ ή ερωτηματολόγια που αφορούν το μάθημα σας και να ζητήσετε απο τους μαθητές σας να τα συμπληρώσουν.
  • Το λογισμικό Google Docs είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε οτι αφορά τη συνεργασία και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Με απλά λόγια....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου